Viscircus Gebroeders Koning langer in Foodpassage

20 november 2020 12:00

De verhuizing van viswinkel van de Gebroeders Koning van de Foodpassage naar de Schutterstraat, heeft enige vertraging opgelopen. Onder andere corona en de levering van een speciale vloer hebben er aan bijgedragen dat de opening over de feestdagen wordt getild. Tot die tijd kunnen klanten echter nog gewoon terecht in de Foodpassage.

 

De nieuwe winkel aan de Schutterstraat 27 oogt nu nog leeg, maar binnenkort kan er eindelijk worden begonnen met de verbouwing. Die lag vanwege de aanhoudende coronamaatregelen een tijdje stil. Zo moest er een speciale werkvloer worden gelegd die uit het buitenland moet komen wat momenteel lastiger is. Zoals het er nu naar uitziet kan die in de eerste week van januari worden gelegd. Jan Koning: “Zo’n vloer is noodzakelijk voor een viswinkel. Het leggen is echter niet iets wat in een middagje is gedaan. Dat kost zeker twee dagen waarna er bovendien twee dagen niet op gelopen mag worden”.

 

Streven

Om, zodra de vloer gereed is snel zaken op orde te krijgen, wordt voor die tijd de rest van het interieur al grotendeels aangepakt. Dan hoeven nadien alleen die spullen over die nu nog nodig zijn in de oude winkel. Want daar gaan de zaken gewoon door. Koning: “Dat gaan we zo lang als mogelijk doen, als het aan ons ligt tot zeker half januari. Pas als de bakoven ook wordt verhuisd gaan we hier dicht om zo snel mogelijk daarna open te gaan aan de Schutterstraat. Het streven is nu om daar vanaf 27 januari klanten te kunnen verwelkomen.”