Overtredingen geconstateerd op bedrijventerrein De Vaart

30 oktober 2020 15:20

Deze week heeft een integrale controle plaatsgevonden op bedrijventerrein De Vaart in Almere. Bij deze controle waren naast de gemeente verschillende andere partijen aanwezig, zoals de politie, het OM, de Belastingdienst, de douane en de sociale recherche. Dit heeft de gemeente vandaag bekend gemaakt.

 

Om zicht te krijgen op de activiteiten op bedrijventerreinen, wordt er regelmatig gecontroleerd bij bedrijfspanden, waarbij van buitenaf niet waarneembaar is waarvoor deze worden gebruikt. De controle was bedoeld om een volledig beeld te krijgen van deze locatie en ter uitsluiting van eventueel aanwezige risico’s in en/of onjuist gebruik van de bedrijfsruimtes. Er is gekeken naar het naleven van de regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, milieu en plaatselijke regelgeving.

 

Beslag

Bij de controle zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van milieu en brandveiligheid. Daarnaast zijn er in een opslagbox hennepgerelateerde goederen aangetroffen en heeft het Openbaar Ministerie beslag gelegd op een aantal auto’s en andere goederen. Eerder deze maand sloot burgemeester Weerwind een bedrijfspand op De Vaart vanwege een overtreding op Opiumwet.

 

In het kader van het lopende onderzoek wordt er door de gemeente momenteel geen verdere mededelingen gedaan.