Opnieuw telefoonwinkels overvallen

30 november 2020 08:30

Opnieuw is er in het centrum van Stad een telefoonwinkel overvallen. Zondag rond 12:30 drongen die mannen de Vodafone in de Stationsstraat binnen, deze vestiging werd in oktober ook al overvallen. Zaterdag werd in Almere Buiten een vestiging van T-mobile overvallen.

 

 

De politie laat weten dat het bij de Vodafonewinkel om een drietal daders gaat die zijn weggereden op een zwarte scooter. Eén van hen zou een rode Dirk-tas bij zich dragen. De politie is enige tijd met een politiehelikopter op zoek geweest naar de daders en liet een Burgernet-bericht uitgaan. De daders konden echer niet worden aangehouden. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900 – 8844.

 

Buiten

Zaterdag rond 10:45 uur werd de telefoonwinkel van T-Mobile aan het Noordeinde overvallen. Op videobeelden op Facebook is te zien dat twee personen de winkel binnengaan. De twee personen rennen vervolgens richting een gereedstaande scooter. Eén persoon richt daarbij een voorwerp, lijkend op een vuurwapen, op het winkelend publiek. Een omstander zou de sleutel uit de scooter hebben gehaald. Inmiddels zouden twee personen zijn aangehouden.

De winkel aan het Noordeinde werd in oktober ook al overvallen. Daarnaast waren er recent ook twee overvallen op telecomwinkels in het centrum van Almere Stad.