Inbrekers stelen dure machine en donatiepotje uit oliebollenkraam

06 november 2020 09:19

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag hun slag geslagen in de oliebollenkraam bij AlmeerPlant. Ze hebben niet alleen een dure oliebollenmachine gestolen, maar ook het donatiepotje voor de zieke Roos Kabel dat op de toonbank stond. "Dat is nog wel het meest treurige", vinden eigenaren Rinaldo en Karin van den Houten. 

"Gelukkig hing alles vol met camera's en hebben we het kenteken van de auto kunnen noteren. De politie is al op de hoogte", vertelt Rinaldo. Beelden van de inbraak zijn op facebook gedeeld. Aanvankelijk zou er pas op 16 november aangifte kunnen worden gedaan, maar toen er donderdag twee agenten aan de kraam het hele verhaal aanhoorden, kon de aangifte toch dezelfde dag nog worden opgenomen.

 

Donatiepotje

"De inbrekers hebben de deur geforceerd en een oliebollenmachine ter waarde van 10.000 euro meegenomen. Maar dat ze zelfs het donatiepotje van de toonbak hebben gestolen is helemaal dieptriest", aldus een boze Rinaldo. 

In het potje konden klanten kleingeld doneren om een dure operatie mogelijk te maken voor Roos Kabel, die lijdt aan het chronisch vermoeidheidssyndroom ME/CVS in combinatie met CCI en AAI (wat betekent dat haar hersenstam langzaam naar beneden zakt, waardoor er serieuze neurologische problemen ontstaan). Een operatie die haar zou kunnen redden kost 90.000 euro, maar deze wordt niet vergoed. Daarom is er een crowdfunding gestart op geefrooseentoekomst.nl.

 

Nu de donatiepot uit de oliebollenkraam is gestolen, hopen Rinaldo en Karin van den Houten dat mensen alsnog een kleine bijdrage willen doen via deze actiepagina.