Hocras verhuist volledig van Bussum naar Almere

08 januari 2020 08:58

Horecagroothandel Hocras sluit haar deuren in Bussum en verhuist volledig naar bedrijventerrein Gooisekant, daar is sinds 2018 de bezorggroothandel gevestigd. De verhuizing heeft naar verwachting veertig gedwongen ontslagen tot gevolg.


De zelfbedienings horecagroothandel aan de Franse Kampweg in Bussum is een begrip in het Gooi en omgeving. Na 45 jaar gaan de deuren nu dicht en gaat het bedrijf zich volledig richten op onlinebestellingen en bezorging. Naar verwachting is de verhuizing binnen drie weken afgerond.

In een persbericht laat de organisatie weten dat het pand in Bussum op slot gaat en dat de sluiting gevolgen heeft voor veertig medewerkers, voornamelijk van de zelfbedieningsafdeling. De overige honderd werknemers vertrekken naar Almere, dat volgens de organisatie logistiek gunstiger ligt en waar ook voldoende personeel te krijgen is.
Op 15 januari start de leegverkoop, drie weken later gaat het pand aan de Franse Kamp definitief dicht. De vrijgekomen locatie in Bussum zal worden herontwikkeld.