Aantal WW-uitkeringen daalt verder

 

Het aantal toegekende WW-uitkeringen in Flevoland is wederom gedaald. In de arbeidsmarktregio Flevoland telde UWV in september 8.252 WW-uitkeringen. Dit is een daling van 3,9% ten opzichte van augustus. Landelijk daalde het aantal WW-uitkeringen met 4,5%.

 

Daling WW-uitkeringen in Flevoland zet door. (Foto: Adobe Stock)

Eind september 2020 verstrekte UWV in totaal 8.252 WW-uitkeringen in deze arbeidsmarktregio. Dat waren er 338 minder dan een maand eerder. De daling van het aantal WW-uitkeringen begon na de maand mei en duurde ook nog in september voort. Landelijk was de daling 4,5%. In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal WW-uitkeringen in Flevoland met 1.617, ofwel 24,4%. In heel Nederland was de toename afgelopen jaar 19,3%.

 

Sectoren

De daling bij sectoren zoals vervoer en logistiek, alsmede bij uitzendbedrijven zet door. In september zien we in deze sectoren dalingen van respectievelijk 3,9% en 10,4% van het aantal WW-uitkeringen. Ook sectoren zoals bank en verzekeringswezen en horeca en catering (-6,1% en -6,5%) laten een procentuele daling zien. Stijgingen doen zich voor in de voedings- en genotmiddelenindustrie (+3,5%) en in de overheid (+6,9%). Het WW-percentage, dat wil zeggen het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, zakte naar 3,6%. Dit was eerder 3,8%. Hiermee lag dit percentage ook in september boven het landelijk gemiddelde, dat ook iets daalde en uitkwam op 3%.

 

Cultuur

De sector cultuur, sport en recreatie bestaat uit de deelbranches cultuur (kunst, musea, theaters) en sport en recreatie (hieronder vallen bijvoorbeeld sportscholen, pretparken en dierentuinen). Landelijk werkten in 2019 in de sector 181.000 personen, dit is 2% van de totale werkgelegenheid. De regionale impact van de coronacrisis bleek al uit de impactanalyse die UWV eerder in juni van dit jaar uitbracht. De sector cultuur, sport en recreatie valt in de categorie die wordt getroffen door een zeer grote krimp. Hoewel de sector niet heel groot is, is deze wel zeer goed zichtbaar. Bijna alle voorstellingen, sportwedstrijden en evenementen zijn een tijdlang afgelast,de musea, dierentuinen en sportscholen bleven gesloten.

 

 

Artikel geplaatst op: 16 oktober 2020 - 11:31

Gerelateerd

Delen