Flevolandse bedrijven vragen 9 miljoen krediet aan

Tot nu toe heeft Horizon Flevoland 17 aanvragen van Flevolandse bedrijven ontvangen voor een totaalkrediet van 9 miljoen euro. Dit meldt Horizon, die de aanvragen voor de COL in ontvangst neemt, op haar website. Er is echter maar 1,8 miljoen krediet beschikbaar voor de regio Flevoland.

(Foto: Adobe Stock)

 

Beginnende bedrijven, mkb´ers en ondernemeingen die willen groeien, kunnen via de COL (Corona OverbruggingsLening) een aanvraag indienen vanaf 50.000,- euro. De leningen worden verstrekt door de regionale ontwikkelingsmaatschappijen, zoals Horizon Flevoland. 

 

Doorontwikkeling

Het kabinet maakte woensdag 20 mei bekend dat er in aanvulling op een eerdere toezegging van € 100 miljoen er nog eens € 150 miljoen beschikbaar komt. Gezien de grote hoeveelheid aanvragen is hier grote behoefte aan. Op haar website meldt Horizon Flevoland dat er inmiddels een van de COL-kredieten is verstrekt aan het Almeerse bedrijf T-Soles. Het bedrijf laat weten: “Als gevolg van COVID-19 zijn beoogde partijen voor vervolgfinanciering terughoudender geworden, hierdoor zou de doorontwikkeling van ons product, een systeem voor innovatieve steunzolen voor elke schoen, geremd worden. Voor ons als startup, is stilstaan geen optie en te kostbaar. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat de COL ons de mogelijkheid biedt om door te blijven ontwikkelen,” aldus Caroline van Heijkamp van T-Soles. 

 

 

 

 

Artikel geplaatst op: 29 mei 2020 - 09:19

Gerelateerd

Delen