Coolblue lonkt naar Almere

Coolblue wil dit jaar maar liefst zes winkels openen. Daarom is de retailer op zoek naar geschikte winkelpanden in de grote Nederlandse en Belgische steden. Vandaag opent Coolblue de eerste vestiging in Leiden. Ook wil Coolblue een winkel in Almere openen.

In Leiden gaat vandaag een vestiging open.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “We weten dat klanten vaak al een idee hebben welk product ze willen, maar het zelf eerst nog even willen ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Daarnaast willen onze klanten graag langskomen om hun bestelling op te halen, voor persoonlijk advies of reparaties. Die mogelijkheid willen we aan nog meer klanten gaan bieden.”
Daarnaast zijn de fysieke Coolblue-winkels ook een uitvalsbasis voor CoolblueFietst, de eigen bezorgservice met de fiets. Bestellingen van kleine producten in en rond de winkels worden vanuit de winkels met de fiets bezorgd.

 

Geschikte winkelpanden

Voor de verdere uitrol van fysieke winkels zoekt Coolblue naar geschikte winkelpanden van meer dan 1.000 m². Pieter Zwart vervolgt: “We zijn we heel hard op zoek naar meer en nóg betere winkelpanden in grote Nederlandse en Belgische steden. Hiervoor richten we ons niet alleen op steden waar we nog geen winkel hebben, zoals bijvoorbeeld Almere, Breda en Hasselt, maar kijken we ook naar steden waar we al zitten, zoals bijvoorbeeld Den Haag en Rotterdam. Aan het einde van dit jaar willen we in 18 steden een Coolblue-winkel hebben.”

 

Coolblue

Coolblue verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Beeld & Geluid, Telefonie, Computer & Tablets, tot Huishouden & Wonen. Coolblue heeft een eigen bezorg- en installatieservice én 13 fysieke winkels in Nederland en België. In 2019 behaalde Coolblue een omzet van 1,5 miljard euro.

Artikel geplaatst op: 20 mei 2020 - 12:10

Gerelateerd

Delen