Almeerse aannemer Reimert gaat windmolens Pampus vervangen

De huidige tien windmolens van het windpark in Pampus worden in 2021 vervangen door tien nieuwe, grotere turbines. Het Almeerse bedrijf Reimert Bouw en Infrastructuur zal het werk verrichten dat vooraf gaat aan de plaatsing van de windmolens zelf.

Windpark Jaap Rodenburg in Pampus. (Foto: Reimert Groep)

Energiebedrijf Vattenfall heeft aannemersbedrijf Reimert uit Almere gecontracteerd voor de herontwikkeling van windpark Jaap Rodenburg in Almere Pampus. Eelco Zijnstra, projectmanager van Reimert: “Dit windpark wordt gerealiseerd in onze achtertuin. Wij zijn dan ook erg blij dat wij een sleutelrol mogen vervullen als het gaat om bijna 28.000 van onze ‘buren’ te voorzien van groene stroom. De samenwerking met Vattenfall sluit goed aan bij de ambities die Reimert heeft op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in kennis en kunde op het gebied van duurzaam ondernemen.”

 

Vijf kilometer
In de komende maanden wordt eerst gestart met het afbreken van de huidige windmolens. Deze molens krijgen naar verwachting een tweede leven in Oost-Europa. De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. In de lente van 2021 wordt begonnen met de installatie van de turbines zelf. Zo moeten er tien fundamenten voor de windmolens door Reimert gemaakt worden en bouwt het bedrijf twee inkoopstations, waar de stroom die door de turbines worden opgewekt naartoe zal worden geleid. Daarnaast komen er tien kraanopstelplaatsen voor de hijskranen die de turbines gaan installeren en wordt er ongeveer vijf kilometer weg aangelegd om alle machines en onderdelen op locatie te krijgen en te onderhouden. Nog voor de start van de zomer zal het Almeerse bedrijf aan de slag gaan met de aanleg van het nieuwe windpark.

 

Verdubbeling
Het park zal dan bestaan uit tien windturbines met een ashoogte van circa 90 meter en een maximale tiphoogte van 150 meter. Samen kunnen ze schone stroom produceren voor circa 27.700 huishoudens, meer dan 30 procent van de huishoudens in Almere en bijna een verdubbeling ten opzichte van het huidige park.

Artikel geplaatst op: 24 januari 2020 - 13:10

Gerelateerd

Delen