'Juiste formule KAF EXPO nog niet gevonden'

Door Marcel Beijer

STAD CENTRUM – De expositieruimte in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) wordt nog altijd slecht bezocht. Directeur Adriana Strating hoopt dat komend jaar het aantal betalende bezoekers toeneemt.

Foto: Almere DEZE WEEK

 

In het jaarverslag over 2018 omschrijft de Raad van Toezicht (RvT) in bedekte termen dat voor KAF EXPO 'de juiste formule nog niet gevonden is'. Ook stelt de RvT dat de verwachtingen voor de EXPO wellicht te hooggespannen zijn geweest. 'Waar De Paviljoens wegens te weinig belangstelling haar deuren heeft moeten sluiten, is die taak overgebracht naar KAF. Vooralsnog is de juiste formule nog niet gevonden.'
De opmerking van de RvT lijkt tegenstrijdig met de kille cijfers van 2018: er kwam 15.000 euro meer binnen dan verwacht (149.000 in plaats van 134.000 euro) terwijl er bijna een ton minder kosten werden gemaakt. 

 

Subsidie en sponsoring

Volgens directeur Adriana Strating schetsen die cijfers echter niet helemaal het juiste beeld. "Het gaat bijvoorbeeld om subsidie en sponsorgeld van bedrijven. Waar het ons om gaat is dat het aantal bezoekers toeneemt en dan het liefst natuurlijk bezoekers die ook voor hun kaartje willen betalen."
Het jaarverslag 2018 is natuurlijk alweer behoorlijk gedateerd, erkent Strating. "We willen dat zoveel mogelijk Almeerders cultuur meekrijgen. We werken daar met volle energie aan. En dat is precies wat de RvT in het jaarverslag opmerkte: we hopen dat we de juiste formule kunnen vinden om van de EXPO een succes te maken."

Artikel geplaatst op: 21 januari 2020 - 14:10

Gerelateerd

Delen