Almere zet in op verbetering bedrijventerreinen

De gemeente Almere gaat komend jaar in het kader van de Stedelijke Vernieuwing verschillende bedrijventerrein aanpakken. Zo krijgt De Steiger-Noord er een fietsverbinding bij en wordt ook het grootste bedrijventerrein van Almere, De Vaart, op verschillende punten verbeterd.

Gooisekant-zichtlocatie langs de A6. (Foto: aangeleverd)

Doel van deze revitalisering is om de huidige bedrijventerreinen in Almere meer toekomstbestendig te maken. Dit verzoek kwam vanuit de gemeenteraad, die de burgemeester en wethouders afgelopen zomer opriep om meer te gaan investeren in de bedrijventerreinen. De raad stelde hiervoor maximaal één miljoen euro beschikbaar voor de revitalisering. Uitgangspunt voor aanpak het verbeterplan zijn de Economische Agenda en het Fonds Stedelijke Vernieuwing. Ook laat B&W weten rekening gehouden te hebben met de behoeften van ondernemers op de diverse locaties in de gemeente.

Werkgelegenheid
In eerste instantie is er gekozen voor investering van het het bedrijfsterrein De Steiger Noord. Het gaat hier om mogelijkheden om het terrein te verduurzamen en tevens het aanleggen van een fietsverbinding. B&W laat weten: "Wij investeren in gebiedsregie en wij werken aan de aanleg van een fietsverbinding op de Steiger-Noord. Dit samenhangende pakket draagt bij aan de
zichtbaarheid van onze inzet op circulaire economie. Die sector is in de Economische Agenda als belangrijke kans op groei van werkgelegenheid en bedrijvigheid in Almere benoemd." Verder wil B&W de Grote Vaartweg en het fietspad langs de Vlotbrugweg op het bedrijventerrein de Vaart aanpakken. De Vaart is het grootste bedrijventerrein in Almere met veel economische dynamiek. Gevolg daarvan is dat de huidige en verwachte groei de vernieuwing versneld nodig maken.

Artikel geplaatst op: 16 januari 2020 - 14:31

Gerelateerd

Delen