Koninkrijk Bhutan tekent voor Floriade Expo 2022

ALMERE – Het Koninkrijk Bhutan heeft de intentieovereenkomst getekend voor deelname aan de Floriade Expo 2022.

(Foto: aangeleverd)

 

Bhutan streeft naar een 100 procent biologisch landbouwsysteem. Het boeddhistische koninkrijk is niet rijk, maar bezit wel een hoog 'bruto nationaal geluk'. Naast de economische welvaart brengt Bhutan ook de ecologische, sociale en culturele welvaart in kaart. Het behoud van culturele identiteit en het beschermen van de natuurlijke rijkdommen van het land spelen een grote rol.

 

Samenwerking
Op de Floriade in Venlo was een inzending van Bhutan tot stand gekomen met behulp van bedrijven uit de regio en de Rotary. Ook voor deelname aan de Floriade Expo 2022 ligt de uitdaging op tafel om Bhutan zichtbaar te maken op de wereldtuinbouwtentoonstelling. Bedrijven, serviceclubs en bewoners die willen bijdragen of ideeën hebben, zijn welkom om zich te melden bij de initiators voor de inzending van Bhutan via http://www.evenbestaatniet.nl/.

Mr. Cornelis Klein, Consul Generaal van het Koninkrijk Bhutan in Nederland en Peter Verdaasdonk, Algemeen Directeur Floriade Almere 2022 BV, tekenden vrijdag de samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van Karma Pem (Bhutanees consultant in Nederland), Annemieke van Schaik (Senior Director International Participant Floriade Expo 2022) en Jelle Burggraaff (Director International Participant Floriade Expo 2022). In het land zelf is het document getekend door de minister van Buitenlandse Zaken, mr dr Tandi Dorji.

Meer informatie: www.floriade.com.

 

Artikel geplaatst op: 13 januari 2020 - 11:53

Gerelateerd

Delen