Almeers bedrijf helpt 3,5 miljoen kilo CO2 te besparen

Zaken doen en tegelijk een bijdrage leveren aan het milieu. Steeds meer bedrijven maken zich hard voor deze combinatie. Zo ook het Almeerse bedrijf Innovactory, dat een app ontwikkelde waarmee gebruikers de afgelopen twee jaar gezamenlijk 3,5 miljoen kilo CO2 bespaarden.

App helpt files te vermijden en uitstoot te verminderen. (Foto: aangeleverd)

 

Met de app TimesUpp kunnen gebruikers slimmer reizen. De app informeert reizers over alle actuele informatie. Zo laat het bijvoorbeeld files zien, maar ook vertragingen in het openbaar vervoer en meet het tegelijk hoeveel er te besparen valt door niet te reizen of een andere route te nemen.

 

5 miljoen km file
Gebruikers van deze app hebben hiermee in de afgelopen twee jaar maar 3,5 miljoen kilogram CO2 bespaard. Er zijn dankzij de app ruim en miljoen minder autoritten gereden, waarmee een dikke vijf miljoen kilometer aan file is bespaard.

 

Innovactory
Innovactory is in 2013 opgericht om apps te ontwikkelen op het gebied van slimme mobiliteit en duurzaam reisgedrag. In 2017 en 2018 is het bedrijf bekroond met een Gazellen Award van het Financieel Dagblad voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Momenteel ontwikkelt het bedrijf een nieuwe app genaamd Tripps, waarmee gebruikers alle soorten reizen kunnen plannen, maar ook boeken en betalen.

Artikel geplaatst op: 10 januari 2020 - 13:43

Gerelateerd

Delen