Starbucks Almere centrum opent later

STADSHART – Het werd groots aangekondigd: de opening van een nieuw filiaal van Starbacks in het stadshart van Almere. Nog in 2019 zou de koffiebar zijn deuren openen, maar koffieliefhebbers zullen nog even geduld moeten hebben. Uiterlijk 1 maart gaat de koffiebar open.

Naar verwachting opent Starbucks nu uiterlijk 1 maart zijn deuren. (Foto: Adobe Stock Archief)

 

De vertraging wordt veroorzaakt door een aantal praktische zaken, waardoor het uitstel van de opening niet te voorkomen is. Martin Ort, directeur van de OVSA (Ondernemers Vereniging Stadshart Almere), laat weten: "Ik heb gehoord dat het te maken heeft met de snelle groei van Starbucks. Het bedrijf opent wereldwijd veel nieuwe lokaties en laat daarvoor al zijn meubilair en inrichting uit Almere komen. De grote groei van het bedrijf kon het simpelweg even niet aan." Dat de Amerikaanse koffiebar er komt, is wel zeker. De vestiging van Starbucks komt in de Schutterstraat, tussen het pand van jeanswinkel PME Legend en juwelierszaak Siebel in.

 

Foodwinkels
Volgens woordvoerder Klaartje Hilhorst van Albron, een bedrijf dat voedselconcepten bedenkt en beheert, maakt de komst van Starbucks onderdeel uit van afspraken met meer foodwinkels. "De vestiging maakt deel uit van een drietal foodbedrijven dat zich in Almere vestigt. Ook bakkerij Le Perron (dat verse broodjes verkoopt) maakt daar deel van uit, evenals Frites Affairs een snackbarformule. Le Perron komt aan de Diagonaal 22, tegenover de Hema. Frites Affair komt in het ronde kioskje aan de Schutterstraat.

 

Groots
Starbucks is wereldwijd de grootste keten van koffiehuizen. Alleen al in Amerika zijn er 1400 vestigingen. Het concern is vermaard om de verschillende koffiesoorten. Daarnaast worden ook koffiebonen, salades, sandwiches, snacks en gebak verkocht.

In Nederland opende de eerste vestiging in 2007 op luchthaven Schiphol, nadat in 2002 bij Amsterdam al een koffiebranderij werd gevestigd. In de hoofdstad staat ook de grootste Starbucks-vestiging van Europa. Al eerder gingen geruchten dat Starbucks zich ook in Almere zou vestigen. Lang werd gedacht aan het pand waar ook bioscoop Kinepolis is gehuisvest, maar de vestiging komt dus aan de Schutterstraat 11.

 

Artikel geplaatst op: 07 januari 2020 - 11:57

Gerelateerd

Delen