Floriade Parade beloont Wolunie en nog 32 Almeerse ideeën

Iedereen die een groen en gezond idee heeft voor Almere en dat met anderen wil uitvoeren kan terecht bij de Floriade Parade. Een jury bekijkt iedere maand de ingezonden ideeën en beloont er vier met een financiële kickstart van maximaal 1000 euro. In het eerste jaar zijn 33 initiatieven door de jury gekozen, meldt de Floriade op haar website.

Blauwe Maandag, een kunstproject van de Almeerse Wolunie. (Foto: Floriade BV)

 

Van een duurzaam bijenhotel in de Sieradenbuurt tot aan het mogelijk maken van Almeerse hop voor Almeers bier. En van hangende bloembakken in de Staatsliedenwijk tot aan een zeisclub in Oosterwold.

 

Wolunie
Een van de gekozen initiatieven is Blauwe Maandag, van de Almeerse Wolunie. Initiatiefnemer Brigit Huijbens vertelt: "Als een rij levensgrote kleurpotloden staan ze in het Den Uylpark in Almere Stad. Palen in alle kleuren, met vilt van schapenwol bovenop. Dit is Blauwe Maandag, een bijzonder kunstproject van de Almeerse Wolunie en IVN dat mede mogelijk werd gemaakt dankzij vele vrijwilligers en een financiële kickstart van de Floriade Parade. Op deze manier wil ik aandacht vragen voor duurzaam geverfde wol."

 

Bekendheid
Brigit zit al vijf jaar bij de Almeerse Wolunie en vond dat te weinig mensen weten van de speciale verfakker in het Den Uylpark. Ze bedacht dit project om meer bekendheid te generen. "We laten zien hoe plantaardige verfstoffen groeien en hoe ermee kan worden geverfd op textiel. Er is een lint gemaakt met gekleurde houten palen, die deels met vilt bekleed zijn; de potloden."

Artikel geplaatst op: 02 januari 2020 - 14:18

Gerelateerd

Delen