'Nice to Meat' grijpt naast Koninklijk predicaat

De grootste horecaslagerij van Nederland, Nice to Meat uit Almere, loopt het felbegeerde predicaat 'Koninklijk' mis. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de onderneming niet 125 jaar, waar het bedrijf abusievelijk van uitging, maar al 126 jaar bestaat. Het predicaat Koninklijk kan alleen worden verkregen in het jubileumjaar en om die reden is de aanvraag nu afgewezen.

De oude slagerij en het toenmalig personeel. (Foto: aangeleverd)

 

De onderneming deed de naar eigen zeggen 'schokkende ontdekking' bij de research die nodig was om de oprichtingsakte van het bedrijf boven water te halen. Die bracht de onderzoekers in de archieven van de provincie Noord-Holland, waar de oprichtingsakte van 'Slagerij De Bruin En Zn., Wij zijn Nice to Meat' duidelijkheid verschafte over de oprichtingsdatum van de onderneming: 1893 in Amsterdam. Dit terwijl Nice to Meat, sinds 2013 gevestigd in Almere, alle briefpapier en het hele wagenpark al had voorzien van het opschrift 'sinds 1894'.

 

Kansen verkeken
Nice to Meat-eigenaar Mikel Pouw (51): "Stiekem voelen we ons al hofleverancier, maar je kunt dat predicaat alleen aanvragen in het jaar voordat je een jubileum hebt. De familie is er altijd van uitgegaan dat de oprichting in 1894 was. Voor de daadwerkelijke aanvraag 'Koninklijk' zijn we gaan graven in het verleden, want we moesten de oprichtingsakte natuurlijk bij de aanvraag aan de koning kunnen overleggen. Tot onze schrik bleek toen dat niet 1894 maar 1893 ons oprichtingsjaar is. Tja, 126 jaar. Onze kansen waren verkeken."

 

Kroon op werk
Pouw vervolgt: "We zijn heel erg teleurgesteld, want het is een soort kroon op het werk, die niets met geld te maken heeft. Van het predicaat 'Koninklijk' kun je niet eten, maar het zou een eervolle onderscheiding zijn geweest voor al die generaties die sinds 1894 bij Nice to Meat hebben gewerkt." Nice to Meat heeft geen voornemens het briefpapier en de bestikkering van de busjes te gaan aanpassen. Dat zou een heel kostbare operatie zijn. Pouw: "We vertellen onze kinderen dat de aanvraag in 2042 gedaan moet worden en dan zijn we op tijd voor de verandering naar 1893."

 

Artikel geplaatst op: 19 december 2019 - 12:47

Gerelateerd

Delen