Pilot VBA Bedrijventour

Woensdag 13 november organiseerde de Themakring Onderwijs & Arbeidsmarkt van de VBA (Vereniging Bedrijfskring Almere) de Pilot VBA Bedrijventour. Circa 40 studenten Techniek van ROC Buiten ( niveau 2, 3 en 4) bezochten in de ochtenduren Elektrotechnisch Aannemer Breedveld & Schröder en Yakult Europe BV.

Hans Marsé, algemeen directeur van Breedveld & Schröder, stelt zichzelf voor aan Studenten techniek van het ROC Buiten. (Foto: aangeleverd)

 

Bij Yakult maakte Kropman Installatietechniek Almere deel uit van de presentatie ter plekke. De studenten gingen op locatie in gesprek met een vakman, werden geïnformeerd over stages, banen, bedrijfsprocessen en kregen uiteraard een ‘kijkje in de keuken. Vanuit ROC Buiten werden 2 groepen studenten en enkele begeleidende docenten met een bus van Almere Tours heen en weer gereden.
Doelstelling van deze Pilot VBA Bedrijventour is om studenten MBO en HBO te laten ervaren welke interessante bedrijven er in Almere zijn gevestigd door korte en krachtige bezoeken aan deze bedrijven te organiseren. Als je studenten kunt laten ervaren dat in Almere dezelfde mogelijkheden aanwezig zijn voor interessante stages (en banen!) als buiten Almere, wordt de kans verhoogd dat studenten niet alleen lokaal stage gaan lopen, maar ook lokaal gaan werken.


j

Artikel geplaatst op: 18 november 2019 - 13:02

Gerelateerd

Delen