Royal A-ware boekt stabiel en goed resultaat

Familiebedrijf Royal A-ware, met het hoofdkantoor op bedrijventerrein Stichtsekant, heeft in 2018 een netto resultaat van 18 miljoen euro gerealiseerd. Met een omzet van 1,4 miljard euro en een resultaat voor belasting van 25 miljoen euro heeft het zuivelbedrijf een vergelijkbaar resultaat geboekt als in 2017.

Archieffoto: aangeleverd


De resultaten van Royal A-ware zijn daarom stabiel te noemen. De netto omzet van 1,4 miljard euro betekent ten opzichte van 2017 een groei van circa 7%.
Royal A-ware heeft vorig jaar 91 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de kaasmakerij in Heerenveen, het uitbreiden en moderniseren van verpakkings- en rijpingscapaciteit als ook op de bouw van de nieuwe mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen. Tevens is het wagenpark van AB Texel, dochteronderneming van Royal A-ware, flink uitgebreid. In 2019 zal het lange termijn investeringsprogramma gecontinueerd worden om daarmee de positie van Royal A-ware nog verder te versterken.


Vooruitblik


In verband met de volatiliteit op de zuivel- en kaasmarkt worden voor 2019 geen verwachtingen uitgesproken. Eind dit jaar wordt de mozzarella- en roomfabriek in Heerenveen in gebruik genomen. Inmiddels is ook gestart met de voorbereidingen van de bouw van een kaasmakerij in Ierland, in samenwerking met zuivelcoöperatie Glanbia Ireland.
In 2015 moest het bedrijf nog 100 banen schrappen, inmiddels werken er gemiddeld 2.665 FTE in alle vestigingen.

Artikel geplaatst op: 22 augustus 2019 - 12:23

Gerelateerd

Delen