Bedrijven kunnen ook ICT-apparatuur bijdragen aan stichting AAP

HOUT - David van Gennep, directeur van Stichting AAP trok de afgelopen week door Nederland om het nieuwe inzamelprogramma onder de aandacht te brengen. Ook bedrijven kunnen nu een steentje bijdragen door oude ICT-apparatuur in te zamelen.

David van Gennep. (Foto: aangeleverd)


“Naast mobieltjes en cartridges die mensen kunnen inleveren, kunnen nu ook bedrijven oude ICT-apparatuur voor ons inzamelen”, aldus Van Gennep. “Met de opbrengst hiervan kunnen wij dieren die in benarde situaties zitten redden en een deel van de dagelijkse kosten voor hun opvang dekken.” In Nederlandse huishoudens liggen meer dan drie miljoen mobiele telefoons te verstoffen. Ook oude cartridges slingeren vaak ergens in huis rond. Van Gennep: “We grijpen ons vernieuwde inzamelprogramma aan om mensen op te roepen hun laatjes en kastjes uit te ruimen en de mobieltjes en cartridges in te leveren bij een van de inzamelpunten. Veel mensen vinden het fijn dat ze op deze laagdrempelige manier bij kunnen dragen aan het werk van AAP.”


ICT-apparatuur


Stichting AAP werkt samen met een nieuwe inzamelpartner: We-Collect. Hierdoor kunnen bedrijven vanaf nu al hun bedrijfselektronica - zoals computers, laptops, printers en servers - verantwoord en veilig inleveren. Eventueel achtergebleven data wordt namelijk door We-Collect gecertificeerd vernietigd. “Een grote wens van AAP was dat ook van de mobiele telefoons die mensen inleveren alle data worden verwijderd. Met de komst van onze nieuwe inzamelpartner gaat deze wens nu in vervulling”, zegt Van Gennep. “Het mooie is dat de ingezamelde materialen daadwerkelijk worden hergebruikt en dus een tweede leven krijgen. Waar dat niet kan, worden de grondstoffen teruggewonnen.”


Inzamelpunten


De inzamelbox wordt gratis geleverd en – als de box vol is – ook weer kosteloos opgehaald. Nieuwe inzamelpunten zijn altijd welkom! Bedrijven, winkels en (sport)verenigingen kunnen zich aanmelden als inzamelpunt voor AAP via www.aap.nl/inzamelen.

Artikel geplaatst op: 01 augustus 2019 - 12:36

Gerelateerd

Delen