Almeerders in de prijzen bij verkiezing Flevolandse Zakenvrouw

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Aviodrome Lelystad zijn de winnaar van de Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar bekend gemaakt. De Almeerse Nasima el Bachiri-Ouamar van Bflex Cleaning werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke ondernemer in de categorie MKB en ontving ook de publieksprijs. Jolien Hoek (VMCA) won in de categorie Manager.

V.l.n.r. Sarita Langenhof, Nasima el Bachiri-Ouamar, Jolien Hoek (Foto: Romance Shoots, Almere)


Tijdens de verkiezingsavond, georganiseerd door het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen, werden de drie winnaressen in de verschillende categorieën en van de publieksprijs bekendgemaakt. Duo voorzitter Marcia Richardson: “Ik ben supertrots op de winnaressen. Alle drie zijn het prachtige zakenvrouwen.”

Negen nominaties


De avond werd geopend door burgemeester Ina Adema en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van sponsoren uit het bedrijfsleven. Negen zakenvrouwen waren genomineerd voor de gewilde titel Flevolandse Zakenvrouw van het Jaar 2019, verdeeld over drie categorieën.
De jury onder leiding van burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde riep Nasima el Bachiri-Ouamar van Bflex Cleaning uit Almere uit tot beste vrouwelijke ondernemer in de categorie MKB. Volgens de jury heeft Nasima, naast aandacht voor de klant een grote persoonlijke betrokkenheid bij al haar medewerkers uit diverse lagen en culturen uit de samenleving. In het ondernemen onderscheidt Nasima zich door van mens tot mens te ondernemen. Ze won ook de publieksprijs.

Jolien Hoek


Jolien Hoek van de Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere werd gekozen in de categorie manager. In haar pitch roemde zij de vele vrijwilligers en mantelzorgers die dagelijks met liefde hun taak uitvoeren. Volgens de jury zit maatschappelijke betrokkenheid in het DNA van Jolien, die als manager sterk stuurt op kernwaarden en sfeer, en veel ruimte durft te geven

Newborn Spa


In de categorie ZP nam Sarita Langenhof van Newborn Spa vol ongeloof de prijs in ontvangst. De jury roemt het feit dat Sarita het aandurfde om een heel nieuw concept te introduceren in Nederland. Newborn Spa biedt een veilige en professionele omgeving waarin ouders op een unieke manier de ontwikkeling van hun baby kunnen stimuleren

Achtste editie


Het was de achtste keer dat het Netwerk Flevolandse Zakenvrouwen de verkiezing organiseerde. Duo voorzitter Jannie van den Berg: “vrouwelijke ondernemers zijn vaak veel te bescheiden in wat ze doen. Met de verkiezing willen we powervrouwen die een mooi bedrijf hebben opgebouwd of manager zijn een podium geven. Uit eigen ervaring (Zakenvrouw 2014) heb ik ervaren dat de nominatie het bedrijf of organisatie een flinke boost geeft.” Het Aviodrome bleef nog lang onrustig omdat de aanwezigen konden dansen tijdens een optreden van zangeres Saskia Soulful en DJ Ries.

Artikel geplaatst op: 21 juni 2019 - 10:41

Gerelateerd

Delen