Centrum Haven zou BIZ kunnen worden

De kans dat het centrum van Almere Haven een Bedrijfs Investerings Zone (BIZ) wordt is niet ondenkbaar. Tijdens een ondernemersbijeenkomst in maart stonden de ondernemers er niet onwelwillend tegenover.

Het centrum van Haven (Foto: Rien Moolhuizen)


Met een BIZ investeren ondernemers in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Alle ondernemers/eigenaren in de BIZ betalen daaraan mee. Ze spreken samen af wat ze willen uitvoeren en bepalen daarvoor een budget. In Almere is eerder getracht een BIZ op te starten, onder meer op bedrijventerrein De Vaart. Dat lukte niet. In Amsterdam is de BIZ al langer succevol. Er zijn daar al 66 BIZ-gebieden.
Of het in het centrum van Haven tot een BIZ komt, is nog afwachten. Vorige maand gaf wethouder Hilde van Garderen uitleg aan de ondernemers en werd een informele draagvlakmeting afgesloten. De meting, via een enquête, leverde veel respons op en ook veel bereidwilligheid om tot een BIZ te komen.
Op dit moment wordt het Plan van Aanpak getoetst door Economische Zaken en gemeentebelastingen op doelmatigheid en rechtmatigheid. De verwachting is dat in september/oktober 2019 de formele draagvlakmeting plaats vindt. Als dat een positief resultaat oplevert dan zou de BIZ per 1 januari 2020 voor een periode van vijf jaar ingezet kunnen worden.

Artikel geplaatst op: 02 april 2019 - 09:57

Gerelateerd

Delen