Accountmanager Athlon 'Young Sales Professional 2018'

Derk van Manen, accountmanager New Business bij Athlon Nederland, is bij het SMA Sales Event op 14 maart benoemd tot Young Sales Professional Of The Year 2018. Na zijn finalepitch voor 700 professionals uit het vak werd Van Manen door de vak- en publieksjury bekroond met de titel. In de finaleronde versloeg hij medefinalisten Corniels van Winkelen (KPN) en Dirk van de Werdt (Bechtle direct B.V.).


Jaarlijks organiseert de Sales Management Association (SMA) het Sales Event, waar de verkiezing voor Young Sales Professional vast onderdeel van is. Tijdens de finalepitch in maart stonden de finalisten op het podium voor 700 man en een 7-koppige vakjury, met professionals uit het vak. “Deze titel bevestigt dat je altijd je hart moet volgen”, aldus Van Manen. “Ik heb van jongs af aan een passie voor auto’s, waardoor ik zeker wist dat ik aan het werk wilde in de branche. En ook in mijn werk volg ik mijn gevoel door niet altijd in de gebaande paden te denken. Dat heeft mij tot nu toe ver gebracht. En dit wordt bij Athlon gezien, waardoor er ook steeds meer (sales)kansen op mijn pad komen.”


September


De strijd om de titel begon in september 2018 met regionale verkiezingen, waarvoor Van Manen werd aangedragen door collega’s van Athlon. Op basis van ervaring, behaalde resultaten, persoonlijke inbreng en groei werden de kandidaten gedurende het verkiezingstraject beoordeeld. Van Manen: “Vooraf onderging ik een diepte-interview en podiumtrainingen, maar ook was er een bedrijfsbezoek waarbij mijn manager, directe collega’s en een klant werden geïnterviewd. Het was in eerste instantie vooral spannend, maar dit gehele traject heeft me vooral uitgedaagd waardoor ik op zowel persoonlijk als professioneel vlak grote stappen heb gemaakt. Daarin heb ik mijzelf verbaasd. Nu ik weet hoeveel energie ik eruit haal, kan ik niet wachten dit te delen met mijn collega’s.”

Artikel geplaatst op: 21 maart 2019 - 08:27

Gerelateerd

Delen