Nieuwe CT-scanners voor Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis in Almere heeft op feestelijke wijze twee nieuwe, geavanceerde Philips CT-scanners met Ambient Experience in gebruik genomen.
Radiodiagnostisch laboranten Marieke Welters en Marijke Worae van het Flevoziekenhuis bij de nieuwe CT256. (Foto: aangeleverd)

Het Flevoziekenhuis kan nu meer patiënten sneller helpen. De onderzoeken zijn bovendien minder belastend, omdat er minder contrastvloeistof en bètablokkers gebruikt hoeven te worden. Nieuwe typen onderzoek De nieuwe CT-scanners maken voor het Flevoziekenhuis nieuwe typen onderzoek mogelijk. Bovendien kan een grotere groep patiënten nu in het Flevoziekenhuis behandeld worden, waar eerder werd doorverwezen naar het Amsterdam UMC.
De aanschaf van de twee CT-scanners is onderdeel van een groter investeringsprogramma in apparatuur, Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en het operatiekamercomplex. Het Flevoziekenhuis investeert verder in een tweede MRI-scanner. Naast de bestaande 1,5 Tesla wordt binnenkort een tweede 3 Tesla MRI scanner geleverd. Momenteel vindt de nieuwbouw plaats van vier nieuwe operatiekamers en een MRI-centrum. Daarnaast worden bestaande ruimtes verbouwd en verbeterd. Dit is nodig om in te spelen op de zorgvraag van patiënten en de nieuwste eisen op het gebied van patiëntveiligheid, hygiëne en (medische) techniek. Het MRI centrum en het nieuwe OK complex worden medio 2019 opgeleverd. Radiologie Op de afdeling Radiologie worden met zogenaamde beeldvormende technieken onderzoeken verricht en diagnoses gesteld. Met behulp van verschillende soorten apparatuur worden weefsels en organen van het lichaam zichtbaar gemaakt. Deze foto’s zijn voor artsen een onmisbaar hulpmiddel voor het vaststellen van afwijkingen of screenen van aandoeningen. Radiologie krijgt binnen de gezondheidszorg dan ook een steeds belangrijkere rol. Radiologie maakt gebruik van röntgen straling (röntgenfoto’s en CT scan), geluidsgolven (echografie) of magnetische velden en radiogolven (MRI-scan). Jaarlijks vinden in het Flevoziekenhuis ca 110 duizend onderzoeken plaats. Meer informatie Zie voor meer informatie het filmpje over de nieuwe CT-scanners in het Flevoziekenhuis.
Artikel geplaatst op: 12 november 2018 - 12:56

Gerelateerd

Delen