Nog geen plan voor gevangenis

Door Marcel Beijer
DE VAART – Wethouder Hilde van Garderen vindt het nog te vroeg om te praten over wat er met de gevangenis op bedrijventerrein De Vaart moet gaan gebeuren als de penitentiaire inrichting (PI) op 1 januari 2019 de deuren definitief sluit.

Foto: aangeleverd


Dat bleek afgelopen donderdag tijdens de Politieke Markt. D66 had een motie ingediend waarin de wethouder werd gevraagd snel met de Rijksoverheid in gesprek te gaan om de gevangenis een andere bestemming te geven, bijvoorbeeld op toeristisch gebied.
De VVD (Ulysse Ellian) vond het ongepast wanneer de politiek nu al over de toekomst van de gevangenis gaat praten, terwijl de PI nog gewoon in bedrijf is. De wethouder was dat met hem eens.
Als de PI op 1 januari dicht gaat wordt het pand overgedragen van Justitie naar Rijksvastgoed. Die beslist binnen een half jaar wat er met het pand gaat gebeuren. “Wij gaan er dus in eerste instantie niet over”, zei Van Garderen. “We kunnen wel met Rijksvastgoed in overleg gaan voor een bestemming in de toekomst en dan vind ik recreatie wel een goede richting.”
Probleem daarbij is dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden, zo zei Van Garderen. De grond is nu bestemd voor bedrijven die werken in de zwaarste milieucategorie.

Artikel geplaatst op: 02 november 2018 - 08:54

Gerelateerd

Delen