Sterke toename vacatures in Flevoland

FLEVOLAND - Het aantal nieuwe vacatures in Flevoland is in het eerste halfjaar van 2018 met 17 procent toegenomen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Werkgevers zijn vooral op zoek naar personeel op het beroepsniveau laag/basisvakmanschap.


Uit recent onderzoek van UWV naar het wervingsgedrag van werkgevers blijkt dat werkzoekenden niet alleen afhankelijk zijn van gepubliceerde vacatures in hun zoektocht naar werk. Ook het onderhouden van een netwerk en het actief benaderen van werkgevers draagt bij aan het vinden van werk.
In september 2018 verstrekte UWV 7.574 WW-uitkeringen in Flevoland. Deze daling van 171 uitkeringen (-2,2 procent) ten opzichte van de maand augustus, is sterker dan de landelijke daling van 1,6 procent. Het WW-percentage, dat is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking, is in september 2018 in Flevoland met 3,5 procent hoger dan het landelijke percentage van 3 procent. In vergelijking met vorig jaar daalde het aantal WW-uitkeringen in de provincie met 19,4 procent, ofwel 1.826 uitkeringen. Nederland als geheel liet een afname van 22 procent WW-uitkeringen zien.

Meer vacatures


UWV raamt het aantal nieuwe vacatures dat de eerste helft van dit jaar in Flevoland ontstond op 11.700. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een toename van 1.700 (±17 procent) vacatures. De landelijke toename van het aantal vacatures bedroeg 12 procent. De vacaturemarkt van de provincie Flevoland en Nederland als geheel verschillen. In Flevoland is het aandeel vacatures op het beroepsniveau laag/basisvakmanschap 2 procent hoger dan landelijk. Het aandeel vacatures op hoog beroepsniveau is in Flevoland 2 procent lager dan landelijk.

Artikel geplaatst op: 22 oktober 2018 - 11:30

Gerelateerd

Delen