Derde Broodfonds in Almere opgericht

Met koffie en gebak werd begin oktober op feestelijke wijze 'Allen voor 1' opgericht: het derde Broodfonds van Almere. Dit initiatief van Almeerse ondernemers staat nog open voor nieuwe leden.
De deelnemers aan het derde broodfonds verzamelden zich in vegetarisch lunchcafé The Black Cockatoo. (Foto: aangeleverd)

Veel ondernemers zijn niet verzekerd voor arbeidsongeschiktheid, vanwege de hoge kosten. Dat brengt grote risico's met zich mee, want bij ziekte hebben zij geen enkel vangnet. Maar in het hele land, waaronder Almere, hebben ondernemers de handen ineengeslagen met de oprichting van een 'broodfonds'. Hierbij legt een groep ondernemers elke maand geld in. Wie langer dan een maand ziek is, ontvangt van de andere deelnemers een bedrag om in het levensonderhoud te voorzien. Het is een tijdelijk inkomen voor de duur van maximaal twee jaar.

Inleg is vrij

Ondernemers mogen zelf bepalen hoeveel ze inleggen. Hoe hoger het bedrag, hoe meer zij krijgen bij ziekte. De minimale inleg is 43,75 euro per maand. Dat geeft recht op een maandelijkse schenking bij ziekte van 750 euro. De bovengrens bedraagt 122,50 euro, wat neerkomt op een maandelijkse ziekte-uitkering van 2.500 euro. Die tarieven zijn een stuk voordeliger dan een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarvoor ondernemers vaak minimaal 200 euro per maand moeten neertellen. Daarnaast biedt een broodfonds ook de mogelijkheid voor ondernemers om te netwerken. De leden komen enkele keren per jaar bij elkaar, om te vergaderen, maar ook voor gezellige activiteiten, zoals een nieuwjaarsborrel.

Derde broodfonds

Almere kent al twee broodfondsen. 'Allen voor 1' is dus de derde waar inmiddels al twintig ondernemers bij zijn aangesloten, maar het staat nog open voor nieuwe leden. De bovengrens ligt op vijftig leden. Wie interesse heeft kan een emailbericht sturen aan de welkomstcommissie van Allen voor 1: Welkom-Allenvoor1@hotmail.com.
Meer informatie over broodfondsen: www.broodfonds.nl.
Artikel geplaatst op: 02 november 2018 - 12:07

Gerelateerd

Delen