Detailhandel vraagt raadsleden om soepel parkeerbeleid

Detailhandel Nederland heeft een brandbrief geschreven naar alle leden van de gemeenteraad. Daarin geeft de organisatie een gratis parkeerschrijf cadeau en wordt opgeroepen om tot een laagdrempeliger parkeerbeleid te komen.


Detailhandel Nederland (DN) behartigt de collectieve belangen van alle Nederlandse winkeliers. Samen zijn deze goed voor 780.000 werknemers in circa 100.000 winkels en gezichtsbepalend in alle Nederlandse dorpen en steden.
‘Om uw werk zo goed mogelijk te kunnen doen geven wij u vanuit Detailhandel Nederland graag mee hoe belangrijk de detailhandel is voor Almere. Een gezonde detailhandel betekent een bruisende stad met veel werkgelegenheid en een prettig verblijfsklimaat voor bewoners en bezoekers van de stad’, staat in de brief. ‘Door de juiste keuzes te maken kunt u als raadslid een belangrijke bijdrage leveren aan een vitaal en bruisend Almere.’


Parkeerschijf


De parkeerschijf die DN meestuurt naar de raadsleden staat symbool voor bereikbaarheid. ‘Alle bedrijven zijn gebaat bij een goede bereikbaarheid en winkels in het bijzonder. Natuurlijk voor bevoorrading van de winkel. Maar ook de meeste bezoekers komen met de auto. Voor hen vormt betaald parkeren een drempel om winkels te bezoeken. Het verdient daarom aanbeveling te onderzoeken of parkeren laagdrempeliger kan door het invoeren van blauwe zones, ‘shop en ride’ regime of het afschaffen van betaald parkeren als de parkeerdruk dat toestaat.’
In de brief wijst DN ook op het samenwerking met omliggende gemeenten om leegstand van winkels tegen te gaan en dat de raadsleden werk maken van de aanpak van winkeldiefstal.

Artikel geplaatst op: 14 augustus 2018 - 01:23

Gerelateerd

Delen