Hotel en bioscoop in centrum Buiten

BUITEN CENTRUM – In Almere Buiten is de weg vrijgemaakt voor de komt van een hotel en een bioscoop. Het hotel komt op de braakliggende kavel recht tegenover het station, de bioscoop komt op het parkeerterrein tegenover het winkelblok waar onder meer ook de Action is gevestigd.


Op de braakliggende kavel tegenover het station komt een complex waarvan het hotel met 5000 vierkante meter het meest in het oog springt. Ook komt in het complex circa 900 m2 winkels en horeca. Op die manier wordt het Noordeinde als winkelstraat doorgetrokken. Aan de zijde van het station wordt een plein gecreëerd met horeca en zonneterrassen. Waarschijnlijk komen er ook zestien kleine sociale huurwoningen. Het streven is om het hotel eind 2019, uiterlijk begin 2020 haar deuren te kunnen laten openen.


Bioscoop


De bioscoop staat gepland op het parkeerterrein tegenover het winkelblok waar ook Action gevestigd is. Die bioscoop wordt 3000 m2 groot. De focus ligt momenteel op de ruimtelijke inpassing, waarbij het programma naast de bioscoop op dit moment bestaat uit circa 1.500 m2 detailhandel, 400 m2 horeca, gerelateerd aan de bioscoop en 63 (vrije sector) appartementen. Het doel was om in juni alhelderheid te hebben over de (financiële) haalbaarheid van het plan. Deze termijn is niet gehaald, maar de verwachting is dat die helderheid in september kan worden verkregen.

Artikel geplaatst op: 20 juni 2018 - 15:42

Gerelateerd

Delen