Ferry Huurman nieuwe directievoorzitter Rabobank Almere
‘Verbinding en samenwerking is voor Almere erg belangrijk’

Ferry Huurman (53) is sinds begin juni de nieuwe directievoorzitter van de Rabobank Almere. Hij volgt Ugur Özcan op. Huurman zegt het beleid van zijn voorganger te willen voortzetten en vooral op zoek te gaan naar de verbinding met en tussen Almeerders.
Ferry Huurman neemt de oranje schoenen over van zijn voorganger Ugur Özcan. (Foto: aangeleverd)

“Ik woon in Hoofddorp, een stad die wel enigszins vergelijkbaar is met Almere. Veel nieuwbouw en geen echte oude kern. Toen de vacature in Almere vrijkwam ben ik me eerst in de stad gaan verdiepen."
Het werd een plezierige ontdekkingsreis, legt Huurman uit. “Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd. De zevende stad van Nederland met een doorgroei naar 300.000 inwoners. Een jonge, groene stad met de nodige dynamiek en dat spreekt me enorm aan. Er is hier veel ondernemerschap en de Floriade in 2022 biedt natuurlijk prachtige mogelijkheden. Ook voor de omliggende regio’s liggen er mooie kansen in Almere”.
Basketbal

Huurman is getrouwd met Caroline en vader van drie kinderen. Twee dochters (22 en 20) en een zoon van 17 die op hoog niveau in België basketbal speelt. De boomlange directeur heeft zelf in het verleden ook basketbal gespeeld. Een grappig gegeven, omdat zijn voorganger bij de Rabobank Almere op hoog niveau actief was als scheidsrechter in deze sport. “Nu speel ik geen basketbal meer. Ik doe aan hardlopen en fietsen. En uiteraard doe ik mee aan de Challenge Amsterdam-Almere.”
Binnen de Rabo-organisatie heeft Huurman verschillende functies bekleed. De laatste vijf jaar was hij actief op het hoofdkantoor in Utrecht, voor die tijd was hij directeur Bedrijven in Mijdrecht en later ook in Katwijk. “Ik ben opgegroeid in Bennebroek, een klein dorpje in de bollenstreek. Vanaf mijn twaalfde deed ik al vakantiewerk: bollen pellen.”
Jong geleerd

De Rabobank is de nieuwe directievoorzitter met de paplepel ingegoten. “Ik was vier toen mijn ouders een rekening voor mij openden. Na mijn studie HBO-BE heb ik in 1989 een traineeship doorlopen en ben eigenlijk altijd bij de Rabobank gebleven. Ik voel me er thuis, vooral het coöperatieve spreekt me aan: samen plannen maken, samen de schouders eronder zetten en zo in co-creatie meerwaarde creëren. En verder ben ik een man die mensen graag met elkaar in contact brengt en verder helpt. Juist voor Almere is verbinding en samenwerking erg belangrijk, ik draag hier graag aan bij. Ik ga verder in het verlengde van wat Ugur deed. Er staat hier een prima organisatie en we blijven veel mooie initiatieven ontplooien. Ook het versterken van het MKB in de stad is een speerpunt. Bij veel van de ondernemers in deze stad is nog groei mogelijk. Dat is een mooie uitdaging. We gaan ondernemers die dit willen, helpen groeien op verschillende gebieden. Zo starten we onder meer met een Business Versneller en organiseren we in september een Digitale Werkplaats. Ik hou ervan als mensen hun nek durven uitsteken, willen leren, vaak ook van elkaar.”
Oranje schoenen

4 juni nam Huurman het stokje over van Özcan. Dit gebeurde symbolisch met het uitreiken van de oranje schoenen. “Met plezier trek ik erop uit om kennis te maken met Almeerders, zoals ondernemers, organisaties, samenwerkingspartners om samen meer stappen te zetten voor Almere.” aldus Huurman.
Artikel geplaatst op: 28 juni 2018 - 09:32

Gerelateerd

Delen