Met groot terras voor restaurant Loetje
Martineztoren nog dit jaar open

Door Marcel Beijer
STAD CENTRUM - Het nieuwsbericht dat restaurant Loetje zich in Almere gaat vestigen is dit jaar - tot nu toe - het best gelezen artikel op de websites van Almere DEZE WEEK en Almere Zaken. Het befaamde etablissement wordt gehuisvest op de begane grond in de Martineztoren, die momenteel volop verbouwd wordt. Eind oktober begin november gaan de deuren open.
De Martineztoren (oorspronkelijk ontwikkeld als kantorencomplex) gaat nog dit jaar open als hotel, inclusief restaurant Loetje. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Het restaurant van Loetje bestrijkt 840 m2 en wordt gebouwd in de zeven meter hoge voormalige kantoorlobby wat, als onderdeel van de herbestemming, van een entresol zal worden voorzien. Buiten komt een deels overdekt terras van 250 m2. De ingang van de Martineztoren zelf komt aan de zijde van het WTC. Daar komt ook de lobby van het Plaza Best Westernhotel, met vier sterren, dat 220 kamers krijgt. “De eerste vijftig kamers worden in eind oktober opgeleverd”, zegt directeur Hugo van Woerden, asset manager en ontwikkelaar van het project DutchRE. “In november worden de rest van de hotelkamers en ook het restaurant opgeleverd. De oplevering van de 142 short stay-kamers is voor januari 2019 gepland. Dat zijn hotelkamers met een kitchenette voor mensen die enkele weken tot enkele maanden in Almere verblijven."
Zwembad

Op de vijftiende etage komt een fitnesscentrum, waarvoor Van Woerden nog met twee gegadigden in gesprek is. “Die verlopen serieus zodat de verwachting is dat het fitnesscentrum ook in november open kan.” Bijzonder is dat het fitnesscentrum een buitenzwembad krijgt van twintig meter lang. Vanaf het terras rondom het zwembad is er een prachtig uitzicht over Almere en de Randmeren. Op dezelfde verdieping komt ook een businessclub. Van Woerden wil daar nog niet teveel over kwijt anders dat dit een plek wordt waar de ondernemers in Almere elkaar kunnen ontmoeten.
“Maar ik kan wel zeggen dat de bedrijven die zich in de Martineztoren vestigen elkaar versterken. In hotel komt alleen een ontbijtruimte, geen restaurant en de short stay-appartementen hebben alleen een kleine kitchenette met een magnetron. Het hotel en de shortstay-appartementen zorgen derhalve voor klandizie bij Loetje en het fitnesscentrum. Het feit dat de toren deze faciliteiten heeft bevorderd andersom de aantrekkelijkheid van de hotelkamers en appartementen. De drie hoogste etages zijn met elke circa 500 m2 relatief klein en zullen worden verhuurd als kantoorsuites. “We zetten die pas in de verhuur als alle bedrijven in de toren de deuren geopend hebben. De ruimtes zitten boven in de toren, dus we denken ook aan bedrijven die aan de bovenkant van de markt zitten.”
Artikel geplaatst op: 05 juni 2018 - 10:28

Gerelateerd

Delen