Flevolandse bedrijven betalen opnieuw het traagst

Bedrijven in Nederland betaalden vorig jaar hun facturen gemiddeld na 40,5 dagen. Dat is een halve dag sneller dan in 2016, zo blijkt uit de jongste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Flevolandse bedrijven betalen het traagst.

Op sectorniveau valt af te lezen dat facturen in de Dienstverlening met 38,4 dagen het snelst betaald worden. Daarna volgt de Vastgoedsector met 38,6 dagen op de voet. De Gezondheids- en Welzijnszorg komt op de derde plaats met een gemiddelde betaalduur van 39 dagen. De IT & Communicatie betaalde facturen vorig jaar met 43,3 dagen het langzaamst. Zeeland betaalt opnieuw het snelst, Flevoland het traagst

Flevoland
Op provinciaal niveau zien we dat facturen in Zeeland, gemiddeld het snelst werden betaald. Met 39 dagen worden facturen in deze provincie net zo snel voldaan als in 2016. De traagste betalers van 2017 bevonden zich ook vorig jaar weer in de provincie Flevoland (42,3 dagen). De betaaldiscipline is in deze provincie, in tegenstelling tot het landelijke beeld, met ruim een halve dag afgenomen.
Artikel geplaatst op: 28 februari 2018 - 13:28

Gerelateerd

Delen