Deskundige milieurapport Lelystad Airport in verlegenheid

Deskundige Stefan Morel, die fouten in een omstreden milieurapport over Lelystad Airport moest herstellen, is in verlegenheid gebracht omdat die getrouwd blijkt te zijn Veronica ten Holder, de directeur van de onafhankelijke commissie die het rapport moet beoordelen. Dat meldt de Stentor. Morel heeft zich inmiddels teruggetrokken.

De milieueffectrapportage (mer) die in oktober werd opgesteld was discutabel omdat er fouten in de berekeningen voor geluidsoverlast waren geconstateerd. Toenmalig minister Sharon Dijksma kon niets anders doen dat deze fouten te herstellen. Die klus werd toebedeeld aan Morel. De Stentor achterhaalde dat Morel getrouwd is met Ten Holder die directeur is van de commissie-mer. Deze onafhankelijke commissie toetst uiteindelijk de milieurapportages.
Het is opnieuw een streep door de rekening van de provincie en alle belanghebbenden die willen dat Lelystad Airport in 2019 in gebruik wordt genomen als vliegveld voor vakantievluchten. Dat is nodig omdat Schiphol overbelast raakt. De ontwikkeling van het vliegveld zou een flinke boost voor de Flevolandse economie betekenen.
Regeringspartij ChristenUnie heeft inmiddels al aangegeven te twijfelen over openstelling in 2019. De partij ziet teveel onduidelijkheden. 

Artikel geplaatst op: 13 februari 2018 - 08:00

Gerelateerd

Delen