Studenten gaan voor goud op de IT-Lympics

Almere krijgt steeds meer een ICT-smoel: niet alleen zijn er bovengemiddeld veel ICT-bedrijven, ook de ICT-opleidingen van Windesheim Flevoland doen het goed. Hogeschool Windesheim organiseerde daarom eind januari de allereerste IT-Lympics, een combinatie van sport en en ICT.
De prijsuitreiking na afloop van de marathon. (Foto: Studio Rotgans/Beau de Bruijn)

Zo’n 150 studenten begonnen 29 januari aan de marathon waarbij ze hun vaardigheden aan het bedrijfsleven konden tonen. Organisator en hogeschooldocent Wouter Leenards: “Er zijn in Almere bovengemiddeld veel ICT-bedrijven te vinden en ook op het vlak van aanstormend ICT-talent zit het wel goed, want onze opleiding HBO-ICT is volgens de Keuzegids Hbo 2018 nummer 1 van Nederland. Toch denkt niet iedereen aan een ‘Almere Valley’, om het maar even zo te zeggen. Vandaar dat we de IT-Lympics in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en gemeente Almere hebben georganiseerd.”
Tijdens de IT-Lympics staat vooral de samenwerking met Almeerse bedrijven en de gemeente centraal. Studenten komen in contact met de ICT-bedrijven die de stad rijk is en bedrijven kunnen zich presenteren als potentiële opdrachtgever voor een van de Comakerships die studenten tijdens hun studie bij een bedrijf moeten oppakken: projecten op hbo-niveau die ze zelf werven en uitvoeren.
Artikel geplaatst op: 30 januari 2018 - 14:38

Gerelateerd

Delen