Crowdfundactie voor kattencafe Almere

ALMERE - Nederland telt er inmiddels al dertien: kattencafés. In bijna alle grote steden hebben deze bijzondere cafés hun deuren geopend en er zitten er nog meer aan te komen. Als ‘Beste Binnenstad’ van het land kon Almere absoluut niet achterblijven vond Monique Lustig.

Het gaat om knuffelige katten die houden van mensen en wat drukte. Het café zal helemaal katvriendelijk worden ingericht. (Foto: aangeleverd)


Een paar weken geleden is zij een crowdfunding-campagne gestart bij Voorjebuurt.nl. Een platform waar bijna alle kattencafés mee zijn gestart. Er is 18.000 euro nodig om The Coffee Cat -zoals het lunchcafé gaat heten- op te starten. “Het zal een warm en stijlvol lunchcafé worden”, zegt Monique Lustig, “ik wil de mensen verrassen qua inrichting, sfeer, menukaart en bovenal natuurlijk de tien katten die de permanente bewoners zullen zijn van The Coffee Cat. Het zullen allemaal katten uit het asiel zijn ook wel ‘langzitters’ die al een tijdje op een liefdevol huisje aan het wachten zijn en een tweede kans op geluk zo gegund is.”

Selectie


De katten zullen speciaal geselecteerd worden. Het gaat om knuffelige katten die houden van mensen en wat drukte. Het café zal helemaal katvriendelijk worden ingericht. Ze zullen niet in de keuken kunnen komen en er zullen huisregels voor de bezoekers gelden om het welzijn van de katten te waarborgen.
“Door de katten maken mensen sneller contact en je zit hoe dan ook nooit helemaal alleen aan een tafeltje”, vertelt Lustig, “want je hebt al snel gezelschap van een nieuwsgierige pluizenbol. Hier wordt toch iedereen blij van? Verder komen er onder meer workshops, filmavonden, live muziek en Yoga-lessen. Terwijl de katten voor een vrolijke noot zorgen.”

Campagnepagina


Mede door donaties van Stichting Doen, het VSB fonds, Gemeente Almere en heel veel andere enthousiaste kattenliefhebbers staat de teller momenteel op 12.540 euro. De campagne gaat nog een aantal weken door en bijdragen kan nog via de campagnepagina www.voorjebuurt.nl/the-coffee-cat. De campagne kan gevolgd worden via Facebook. Zorgcenta en mantelzorgers kunnen ook mailen met cafethecoffeecat@gmail,com.

Artikel geplaatst op: 17 januari 2018 - 08:46

Gerelateerd

Delen