Flevolandse bedrijven betalen traag

Grote bedrijven betalen facturen afkomstig van het MKB steeds sneller. Momenteel wordt een gemiddelde factuur van kleine bedrijven gericht aan grote bedrijven na 41,5 dagen voldaan.Dat blijkt uit de nieuwste Barometer Betaalgedrag van bedrijfsinformatiespecialist Graydon. Sinds 1 juli 2017 is de Wet uiterste betaaltermijn, die grote bedrijven een betaaltermijn van zestig dagen oplegt, in werking getreden. De trend dat MKB-facturen steeds sneller worden betaald, zet zich sindsdien door. Toch worden deze facturen bijna een dag later voldaan dan de gemiddelde Nederlandse factuur, die op dit moment na 40,6 dagen wordt betaald.

Flevoland traag


Zeeland betaalt de facturen het snelst uit, gemiddeld in 37,7 dagen. Flevoland is al meerdere kwartalen de provincie waar facturen het langzaamst worden voldaan. De provincie laat met 42,6 dagen ook geen verbetering zien ten opzichte van vorig jaar. Waar de meerderheid van de provincies een verbetering laat zien ten opzichte van vorig jaar, is dit niet het geval in de provincies Limburg (,7 dag), Drenthe (,5 dag) en Flevoland (,1 dag).
Op sectorniveau valt op dat facturen in de Overige Dienstverlening met 38,2 dagen momenteel het snelst worden betaald. Van alle sectoren betaalt de Transport en Logistiek momenteel het traagst. De sector betaalt met 44,3 dagen facturen gemiddeld een halve dag later dan een jaar geleden. Toen hoorde de sector ook al bij de hekkensluiters. De Energiebedrijven nemen de één na laatste plaats in. Deze sector betaalt facturen op dit moment ruim één dag later in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar

Artikel geplaatst op: 17 november 2017 - 15:18

Gerelateerd

Delen