Nieuwe netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in bieb

STAD CENTRUM – Voor iedereen die op zoek is naar een baan en daar wel wat hulp bij kan gebruiken, organiseert de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein ‘Walk&Talk’. Deze gratis netwerkbijeenkomst is voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Deelname aan een Walk & Talk-bijeenkomst geldt voor het UWV als een sollicitatie.

Walk&Talk is elke eerste dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de vierde etage van de bibliotheek. Dinsdag 7 november is gastspreker Debbie Heijne. Zij vertelt over hoe slimme open sollicitaties meer kans op een baan bieden. Debbie is eigenaar van De Levende Sollicitatiegids en wijst werkzoekenden en organisaties de weg in de wereld van solliciteren.

 

Walk&Talk is een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Een gastspreker belicht elke bijeenkomst een specifiek thema. De spreker geeft praktische informatie over verschillende onderwerpen zoals netwerken, hoe leest human resources je cv en open sollicitaties. Deze tips en ervaringen van andere werkzoekenden geven antwoord op vragen.

 

Nieuwe manieren om werk te vinden

Tijdens een Walk&Talk-bijeenkomst vinden bezoekers herkenning, inspiratie en nieuwe ideeën voor de zoektocht naar werk. ‘Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen. Om wat voorbeelden te noemen: Wat heb je aan LinkedIn? Hoe kun je netwerken? Hoe haal je meer uit je cv? Wat is personal branding?’

 

Meer informatie via walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of www.levendesollicitatiegids.nl

 

 

Artikel geplaatst op: 01 november 2017 - 11:38

Gerelateerd

Delen