Flevoland Werkt! Banenevent naar Almere

De Flevoland Werkt! Banenestafette van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland is van start gegaan. Na afloop van het drukbezochte Regionale Banenevent op 19 september in Lelystad gaf de Lelystadse wethouder John van den Heuvel het estafettestokje door aan de Almeerse wethouder Froukje de Jonge, die op 23 november het eerste lokale Flevoland Werkt! banenevent organiseert.
De Lelystadse wethouder John van den Heuvel gaf het estafettestokje over aan zijn collega Froukje de Jonge. (Foto: aangeleverd)

De estafette is vooral bedoeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door middel van lokale banenevenementen in de Flevolandse gemeenten. Lelystad trapte dinsdag 19 september de estafette af met een groots regionaal evenement. Ruim 50 bedrijven presenteerden zich in en buiten het stadhuis van Lelystad. Verscheidene groepen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt namen deel aan speciaal voor hen opgezette programma’s. Zo konden zij kennismaken met onder meer de transport/logistiek branche. Speciaal voor hen was er door Vrachtbaan en PrO Almere een heftruckparcours op het Stadhuisplein uitgezet, zodat zij onder begeleiding konden kennismaken met de bediening en besturing.

23 november in Almere

Na afloop toonde Froukje de Jonge, voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland, zich verheugd met de grote opkomst waardoor werkgevers in staat bleken om vacatures nog gedurende het evenement in te vullen. De Jonge: “Met de banenestafette willen we alle belangrijke partijen bij elkaar brengen. We scheppen op 23 november een banenmarkt in Almere waar werkgevers, werkzoekenden en onderwijs elkaar ontmoeten. Uiteraard om vacatures aan te bieden en werk te vinden, maar ook om te netwerken en om informatie te krijgen via de workshops.”
Artikel geplaatst op: 05 oktober 2017 - 13:50

Gerelateerd

Delen