Volvo XC40 nu ook met T2-motor

Met de komst van de nieuwe, direct te bestellen T2 benzinemotor met 95 kW/129 pk maakt Volvo de XC40 betaalbaarder dan ooit. De prijzen beginnen bij 37.995 euro voor de XC40 T2 Momentum Core. Naast de introductie van de T2 zet Volvo ook nog sterker in op veiligheid en duurzaamheid.

 

Alhoewel de T2 het instapmodel van de XC40 is, heeft Volvo niet op de uitrusting beknibbeld. Tot de standaard-uitrusting van de Momentum Core behoren onder andere LED-koplampen met LED-dagrijverlichting, 17-inch lichtmetalen wielen, een 12,3 inch digitaal instru-menten-paneel, Volvo Sensus Connect met uitgebreide Voice Control en een 9-inch touchscreen voor bediening van onder meer klimaat, audio en apps, Volvo on Call en nu ook Park Assist achter en DAB+ digitale radio. Bovendien wordt hij zonder meerprijs tijdelijk met de 8-traps automaat geleverd. Normaal moet daar 2.000 euro extra voor betaald worden.

Daarnaast zet Volvo nog sterker in op veiligheid. Vanaf het uitrustingsniveau Momentum Pro is de XC40 nu standaard voorzien van IntelliSafe Assist (Adaptieve Cruise Control met Pilot Assist) en IntelliSafe Surround (Blind Sport Information System). Tevens gaat in het nieuwe modeljaar de eerder aangekondigde maximum snelheid van 180km/uur in werking.

Naast de zuinige T2 en T3 driecilinder motoren, voegt Volvo nu ook de Mild Hybrid B4, B4 AWD en B5 AWD motoren toe aan het XC40 aanbod. De T5 Plug-in hybrid is nu leverbaar in extra aantrekkelijke Recharge varianten en Volvo biedt deze nu aan met één jaar gratis laadstroom.

Ook staat de eerste volledige elektrische auto van Volvo: de XC40 op stapel. Deze XC40 Recharge P8 AWD – met een actieradius van ruim 400 kilometer – komt nog dit jaar op de markt. Diesels zijn nu niet meer leverbaar.

Met de nieuwe T2 benzine-motor is de XC40 voor een grotere groep autokopers bereikbaar.

Artikel geplaatst op: 19 februari 2020 - 12:30

Gerelateerd

Delen