Floriade Almere gaat definitief door 

De Floriade in 2022 in Almere gaat definitief door. Dat heeft de gemeenteraad van Almere donderdagavond besloten. De doorgaan van de Floriade was lange tijd onzeker, met name vanwege forse financiële tegenvallers. 

 

Pieter Cloo (tijdelijk directeur Floriade) en wethouder Jan Hoek. (Foto: Floriade).

Tijdens een hoofdelijke stemming bleek donderdagavond uiteindelijk een ruime meerderheid voor doorgang van de Floriade. De PvdA twijfelde tot het laatste moment, maar stelde dat het 'point of no return' allang gepasseerd is. Uiteindelijk bleken 31 raadsleden voor en 14 tegen. Dat betekent dat de wereltuinbouwtentoonstelling in Almere definitief doorgaat.

 

Verheugd
Pieter Cloo, directeur Floriade Almere 2022 B.V., is verheugd over de uitkomst van de stemming in de gemeenteraad. “Samen met de gemeente Almere, provincie Flevoland, Rijksoverheid, Nederlandse Tuinbouwraad en al onze partners zijn wij in 2022 in staat om tot de gewenste Floriade-programmering te komen en de wereld te verrassen.”

 

Bedrijven
Op dit moment hebben 210 bedrijven zich gecommitteerd aan Floriade en hebben reeds 33 landen hun deelname bevestigd. Wethouder Jan Hoek: “Met heel veel verschillende partijen werken we al geruime tijd aan de wereldexpo en aan de nieuwe groene stadswijk die daaraan verbonden is. Ik ben blij dat we deze samenwerking kunnen voortzetten. De Floriade, het programma met de stad op weg daarnaartoe, en de nieuwe wijk Hortus, dat alles bij elkaar helpt ons verder in de ontwikkeling van Almere naar een groene en gezonde stad. Bewoners, instellingen en ondernemers gaan hiervan profiteren.”

Artikel geplaatst op: 19 juni 2020 - 09:51

Gerelateerd

Delen