Amvest zet donderdag handtekening

Door Marcel Beijer
ALMERE – Projectontwikkelaar Amvest zet komende donderdag de handtekening voor de ontwikkeling van de Floriadewijk met 660 woningen. Dat gaf wethouder Loes Ypma afgelopen donderdag aan tijdens de gemeenteraadsvergadering.


Met de beslissingen die de gemeenteraad afgelopen donderdag heeft genomen, is het doorgaan van de Floriade onherroepelijk. Dat was de voorwaarde voor Amvest om te tekenen. Zo stemde de raad donderdag definitief in met het uitkopen van Haddock, waarmee de jachthaven ook de bezwaren intrekt die eerder waren ingediend bij de Raad van State. Ook herstelde de raad een technische fout met betrekking tot de bouwhoogte van de Floriadewijk. “Niets staat dus een ondertekening in de weg. Dat gaat donderdag gebeuren”, zei Ypma.
Amvest kan dus de werkzaamheden op het Floriadeterrein beginnen. Het gaat dan om het bouwen van 660 woningen. Omdat met die 660 woningen de grondexploitatie niet sluitend is, heeft het er alle schijn van dat er uiteindelijk meer woningen gebouwd moeten worden. Daarvoor moet dan een nieuw bestemmingsplan worden goedgekeurd. Verder is nog onbekend wat er op de vrijgekomen plek van Haddock gaat komen. Dat terrein is geen eigendom van Amvest, maar van de gemeente. Ypma komt in februari met een startnotitie waarin ideeën staan voor dit stukje grond.

Check
Rond de Floriade zijn ambtelijk veel fouten gemaakt. Om dat in de toekomst te voorkomen zal er voortaan een extra check plaatsvinden. Dat kan van een deskundige ambtenaar zijn, of een externe specialist. De gemeenteraad besloot donderdag in te stemmen met dit voorstel van de PVV. "Er zijn zoveel fouten gemaakt", verklaarde PVV-voorman Toon van Dijk. "We kunnen beter aan de voorkant voorzichtiger zijn, dan achteraf opnieuw of fouten stuiten. Dat zorgt alleen maar voor meer vertraging en meer kosten."

Artikel geplaatst op: 14 december 2018 - 09:50

Gerelateerd

Delen