Directeur Floriade Jannewietske de Vries vertrekt

ALMERE - Jannewietske de Vries, directeur / bestuurder van Floriade Almere B.V. vertrekt bij de Floriade B.V. De Raad van Commissarissen van de Floriade B.V. is onlangs opgestapt, Floriadewethouder Herrema trad af en Jan Willem Griep, directeur Tuinbouw & Financiën bij Floriade, zit in de ziekenboeg na een fietsongeluk. Zo lijken de personele problemen zich op te stapelen bij de Floriade B.V.

Jannewietske de Vries geeft aan het heel jammer te vinden de Floriade los te laten. (Foto: Monavid)


De Vries is voorgedragen als burgemeester van Zuidwest Friesland. Dit betekent dat De Vries vanaf 27 september aanstaande terugkeert naar een bestuurlijke functie in haar eigen provincie, waar ze ook woonachtig is. Voor het aantreden als directeur bij de Floriade in 2016 heeft De Vries van 2007 tot en met 2015 als gedeputeerde van de provincie Friesland gewerkt. De Vries geeft aan het heel jammer te vinden de Floriade los te laten en de opdracht om de expo te organiseren niet af te maken. Samen met mede directeur Jan Willem Griep heeft de Vries vanaf 2016 gebouwd aan het expo concept en de inrichting van de organisatie.

Kans


Volgens de Vries: ‘Dit is een kans die ik niet voorbij kon laten gaan, die maar één keer in vele jaren langskomt, terugkeren naar een bestuurlijke functie in mijn geliefde Friesland. Ik heb er alle vertrouwen in dat de Gemeente Almere en de staande expo organisatie, de Floriade B.V., een fantastische expo realiseren in 2022.’ Voor de Gemeente Almere, als aandeelhouder van de expo organisatie Floriade B.V., betekent dit dat er op korte termijn een nieuwe directie gezocht wordt.

Artikel geplaatst op: 18 juli 2018 - 12:50

Gerelateerd

Delen