Floriade-directeur twijfelt aan projectontwikkelaars

ALMERE – Er zijn nog drie partijen over die het toekomstige Floriadeterrein willen ontwikkelen, maar krijgen die partijen het wel voor elkaar? Die vragen spoken soms door het hoofd van Floriade-directeur Remko Schnieders. Die laat dat weten tegenover het magazine Cobouw.

De drie overgebleven ontwikkelaars (Dura Vermeer, BPD en Amvest) mogen een offerte aanbieden, maar Schnieders vraag zich in Cobouw af of die wel komen. “Ik kan niet garanderen dat deze tender lukt.  Dit project is beslist niet makkelijk scoren.” 

De drie combinaties die nog in de race zijn krijgen via een grondexploitatie het ontwikkelrecht voor 600 woningen in combinatie met de voorzieningen voor de Floriade. “Eigenlijk moeten de bouwwerken instapklaar zijn als huur- of koopwoningen zodra de Expo is afgelopen”, zegt Schnieders in Cobouw. “We beseffen dat het geen makkelijke opgave is. Uitdrukkelijk zoeken we een samenwerkingspartner om gezamenlijk oplossingen te zoeken. Deze opdracht is niet om het snelle geld te verdienen en vraagt een grote inspanning.”
Schnieders noemt het een ‘spannende periode. “We horen natuurlijk ook de verhalen over mislukte aanbestedingen, de overspannen bouwmarkt en het tekort aan materialen en vakmensen. Dat blijft voorlopig spannend, maar uiterlijk eind dit jaar weten we hoe deze tenderfase afloopt.”

 

Abusievelijk heeft enige tijd de mogelijkheid tot reacties onder dit artikel opengestaan. Het beleid van Almere DEZE WEEK is om uitsluitend via onze Facebookpagina te reageren.

Artikel geplaatst op: 20 maart 2018 - 16:00

Gerelateerd

Delen