Waterstof-docu BC1 scoort flink

Een documentaire over waterstof van het businessplatform Business Channel One heeft in vijf dagen tijd meer dan 7000 views opgeleverd en kwam ook ter sprake in de Tweede Kamer.

Fragment uit de documentaire.

 

In ‘Waterstof de docu’ wordt uitgelegd wat het verschil is tussen blauwe en groene waterstof en hoe de stand van zaken is rond deze energiedrager waarbij geen co2 vrijkomt. In de documentaire gaat een verslaggeefster op onderzoek uit. In deze documentaire komen politici aan het woord die vertellen over hun visie op waterstof. Zo blijkt een waterstof windmolen vele malen effectiever in dan de traditionele windmolen die bij forse wind zijn energie niet meer kwijt kan of soms van de wind af moet worden gedraaid.

 

Platform

Business Channel One is een initiatief van het Almeerse echtpaar Tilly en Hans Scholtze en wil met haar bijdragen overheden en bedrijven een podium geven om hun voorbeeldrol aan een groot publiek te tonen. Al in 2019 werd een begin gemaakt met de productie van ‘Waterstof de docu’. Door Covid-19 heeft de productie lange tijd stil gelegen. Pas eind deze zomer werden de opnames afgerond.

De documentaire duurt 51 minuten en is hier te bekijken.

Artikel geplaatst op: 03 november 2020 - 11:20

Gerelateerd

Delen