Toelichtend webinar op Tozo 2.0

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd met vier maanden. Bij de aanvraag van de eerste Tozo werden veel formulieren verkeerd ingevuld, wat zorgde voor vertraging in de afhandeling. Daarom organiseren het Ondernemersplein Almere en het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF) op vrijdag 5 juni om 10.00 uur het interactieve webinar ‘Tips voor Tozo’. Aanmelden voor dit webinar kan via deze website. 

 

Door middel van de Tozo kunnen zelfstandig ondernemers die getroffen zijn door de gevolgen van corona aanspraak maken op een tegemoetkoming tot aan het sociaal minimum. Ook kunnen zij een lening van 10,157 euro afsluiten tegen aantrekkelijke voorwaarden. Vergeleken met de eerste Tozo zijn er bij de Tozo 2.0 echter wel enkele voorwaarden veranderd. Zo telt het inkomen van de partner mee voor het bepalen van de hoogte van de uitkering. Ook mag een onderneming geen uitstel van betaling of faillissement aangevraagd hebben wanneer zij een lening aanvraagt.

Het ZLF is een samenwerkingsverband van de zes Flevolandse gemeenten (Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde). Als gemeentelijk loket zorgt het ZLF voor kredietverlening en inkomstenondersteuning voor ondernemers die wonen in Flevoland.

Bij de eerste Tozo kreeg het ZLF in korte tijd meer dan 10.000 aanvragen van Flevolandse ondernemers. Dit gecombineerd met de vele foutief ingevulde formulieren zorgde ervoor dat verschillende ondernemers onnodig lang moesten wachten op hun tegemoetkoming. Door gebruik te maken van de online-programmering van het Ondernemersplein Almere hopen beide partijen een herhaling van deze situatie bij de Tozo 2.0 te voorkomen. Tijdens het webinar is ruimte om vragen te stellen.

Artikel geplaatst op: 03 juni 2020 - 10:00

Gerelateerd

Delen