Herinrichting Esplanade gaat van start

STAD CENTRUM – De werkzaamheden aan de Esplanade gaan maandag 7 oktober van start. Het kale plein wordt getransformeerd tot een groene, parkachtige plek die aantrekkelijker is om te verblijven. De werkzaamheden duren tot september 2020, zodat de Esplanade klaar is om het WK triatlon te laten plaatsvinden. Daarna worden nog werkzaamheden aan de waterkant verricht.

Een impressie van de groene Esplanade. (Impressie: Plein06)

De gemeente en de centrumpartners hebben onder begeleiding van ontwerpbureau Plein06 gewerkt aan het nieuwe ontwerp, dat in april dit jaar al werd gepresenteerd. Het schuine velrloop wordt overbrugd met ruime diagonale looppaden en een centraal gelegen 'watertrap'. In het nieuwe ontwerp voor de Esplanade blijft het volgens de gemeente overigens mogelijk om kleinere, maar ook de grote evenementen op de Esplanade te houden. Antea Realisatie gaat in opdracht van de gemeente Almere de nieuwe Esplanade realiseren. 

 

Bereikbaarheid

Het bouwterrein wordt gedurende de hele periode afgezet met bouwhekken. De bereikbaarheid van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) vanuit het centrum en de aangrenzende garages wordt met bewegwijzering aangegeven. Fietsers worden omgeleid via de Hospitaaltunnel.

De gemeente Almere gaat per week de werkzaamheden vermelden op haar website. Voor omwonenden is er op dinsdag in de even weken een inloopspreekuur van 14.30 uur tot 15.30 uur bij de uitvoerder in de bouwkeet, die bereikbaar is via de bouwingang aan de Hospitaalpromenade. Bij KAF is overigens als onderdeel van de tentoonstelling The Bigger Picture ook een expositie te zien over de metamorfose van de Esplanade. 

Artikel geplaatst op: 04 oktober 2019 - 09:07

Gerelateerd

Delen