Starbucks opent in stadscentrum

STAD CENTRUM - Almere krijgt een vestiging van het populaire koffiehuis Starbucks. Voor het eind van het jaar moet de vestiging open gaan in het stadscentrum van Almere. Het koffieconcern, dat wereldwijd vestigingen heeft, vestigt zich aan de Schutterstraat 11, naast juwelierszaak Siebel.

Foto: Adobe Stock


Volgens woordvoerder Klaartje Hilhorst van Albron, een bedrijf dat voedselconcepten bedenkt en beheert, maakt de komst van Starbucks onderdeel uit van afspraken met meer foodwinkels. "De vestiging maakt deel uit van een drietal foodbedrijven dat zich in Almere vestigt. Ook bakkerij Le Perron (dat verse broodjes verkoopt) maakt daar deel van uit, evenals Frites Affairs een snackbarformule. Le Perron komt aan de Diagonaal 22, tegenover de Hema. Frites Affair komt in het ronde kioskje aan de Schutterstraat. De planning is dat de winkels nog dit jaar open gaan", aldus Hilhorst.

 

Starbucks
Starbucks is wereldwijd de grootste keten van koffiehuizen. Alleen al in Amerika zijn er 1400 vestigingen. Het concern is vermaard om de verschillende koffiesoorten. Daarnaast worden ook koffiebonen, salades, sandwiches, snacks en gebak verkocht. 
In Nederland opende de eerste vestiging in 2007 op luchthaven Schiphol, nadat in 2002 bij Amsterdam al een koffiebranderij werd gevestigd. In de hoofdstad staat ook de grootste Starbucks-vestiging van Europa. Al eerder gingen geruchten dat Starbucks zich ook in Almere zou vestigen. Lang werd gedacht aan het pand waar ook bioscoop Kinepolis is gehuisvest, maar de vestiging komt dus aan de Schutterstraat 11.

 

Artikel geplaatst op: 29 augustus 2019 - 14:01

Gerelateerd

Delen