Definitief: Almere pilotgemeente staatswiet

ALMERE – Almere is vanmorgen aangewezen als één van de tien gemeenten die mee gaan doen aan het experiment ‘staatswiet’. De gemeente had zich daartoe eerder dit jaar aangemeld.

Archieffoto: Shutterstock


Het experiment was aangekondigd bij het aantreden van het huidige kabinet en staat het legaal telen van wiet toe. Daarmee hoopt de overheid dat de productie van cannabis uit het criminele circuit wordt getrokken. Op dit moment is gebruik van wiet toegestaan, maar het telen van de planten en het leveren aan coffeeshops niet. Met een totaal legaal ‘gesloten circuit’ van teelt naar gebruik zou het gras voor de voeten van criminelen worden weggemaaid.
Het kabinet stelde een commissie in die onderzocht of het staatswiet-experiment kans van slagen heeft en welke tien gemeenten het experiment mogen uitvoeren. Woensdag lekte al uit dat Almere één van die gemeenten zou zijn. Vanmorgen werd het definitief. 
Almere meldde zich voor dit experiment aan en is nu dus aangewezen. Ook Arnhem, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad doen mee.

Artikel geplaatst op: 29 augustus 2019 - 12:48

Gerelateerd

Delen