Klaar voor arbeidsmarkt met startdiploma

STAD CENTRUM - Leerlingen van het praktijkonderwijs mochten vorige week in een feestelijk versierde Burgerzaal hun startdiploma in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jerzy Soetekouw.

Foto: aangeleverd


Soetekouw (PvdA) was trots op de geslaagden: “Ik vind dat ieder talent verzilverd moet worden. Dat deze jongeren nu een diploma hebben behaald, is een erkenning van hun talent. Ook richting de toekomstige werkgevers”.
De leerlingen die het startdiploma hebben ontvangen, sluiten hun schoolperiode af en zijn klaar voor de arbeidsmarkt. Zij kunnen bijvoorbeeld aan het werk als heftruckchauffeur, orderpicker, lasser of ICT-assistent. De meeste leerlingen hebben intussen al een baan gevonden. Daar hebben zij begeleiding bij gekregen die doorgaat wanneer ze eenmaal aan het werk zijn. Dit draagt bij aan het streven naar een passende arbeidsplek voor iedere jongere.


Startdiploma


Het startdiploma is net zoiets als een startkwalificatie. Elke leerling in Nederland moet een startkwalificatie halen: een diploma havo, vwo of mbo niveau 2 of hoger. Zo’n startkwalificatie geeft voldoende ‘bagage’ om verder te studeren of werk te vinden. Voor sommige leerlingen is leren tot dat niveau echter een te zware opgave. Ze zijn gewoon beter met hun handen. Met het startdiploma kunnen deze leerlingen bij toekomstige werkgevers in Almere laten zien dat ze over voldoende doorzettingsvermogen en praktijkkennis beschikken.

Artikel geplaatst op: 10 juli 2019 - 13:07

Gerelateerd

Delen