Toch een pluim voor WitchWorld

BUITEN CENTRUM - Op voordracht van Eric Jumelet heeft de Veenendaalse Stichting Op Eigen Tenen afgelopen donderdag een pluim uitgereikt aan Ton Theunis, directeur van WitchWorld, het Almeerse fantasypark waarvan vorige week bekend werd dat het er niet gaat komen.

Ton Theunis ontving de pluim van Eric Jumelet. (Foto: aangeleverd)


Voor zijn filmserie Bijzonder! maakte Erik een aflevering over WitchWorld, en raakte tijdens de opname onder de indruk van de werkwijze en werksfeer. Ton Theunis is al sinds 2013 bezig met het ontwikkelen van het
themapark WitchWorld. Naarmate de omvang van het gehele plan groeide, nam de vraag naar technische en creatieve studenten toe. Daarom werkte WitchWorld samen met diverse onderwijsinstellingen in het binnen- en buitenland. Een groot aantal vakorganisaties had de organisatie geaccrediteerd als stage- en leerwerkbedrijf.
Door het sociale en creatieve karakter van de organisatie had WitchWorld niet alleen aantrekkingskracht op jongeren, maar ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Jumelet had graag gezien dat WitchWorld zich op deze wijze verder zou ontwikkelen tot een volwaardig themapark. “Theunis faciliteert een prettige werkomgeving. Het is rustig, hij helpt werknemers en studenten om hun grenzen te bewaken, en waardeert hun bijzondere kwaliteiten.
Omdat Ton Theunis op deze wijze voor mensen met autisme de afstand tot de arbeidsmarkt verkleint, hen op positieve wijze benadert en ze helpt hun eigen kwaliteiten te ontdekken, heeft ‘Op Eigen Tenen’hem een pluim gegeven.

Artikel geplaatst op: 29 oktober 2018 - 10:05

Gerelateerd

Delen