Tweede Almeerse Haringparty nu al groot succes

Het Almeerse bedrijfsleven heeft massaal gereageerd op de oproep van het bestuur van de Haringparty Almere om deel te nemen aan de 2e editie van de Almeerse Haringparty op woensdag 27 juni 2018. Er hebben zich al meer dan 235 deelnemers aangemeld. Ugur Özcan, directievoorzitter van hoofdsponsor Rabobank Almere maakt van de gelegenheid gebruik om zijn opvolger Ferry Huurman te introduceren bij het Almeerse bedrijfsleven.

De kunstenaar met het beschilderde vaatje. (Foto: aangeleverd)

 

Vaatje
Het eerste haringvaatje is dit jaar prachtig beschilderd door de Almeerse kunstenaar Jan Jippe van Herrikhuijzen (zie foto). Het is een bijzonder vaatje geworden met een knipoog naar het goede doel van de veiling: het Hospice in Almere. De knipoog is af te leiden uit de titel die de kunstenaar aan het vaatje heeft gegeven, te weten 'Beste Maatjes'. Want naast het feit dat het bij een Haringparty gaat om de lekkerste haring oftewel de beste maatjes, worden de vrijwilligers, die werkzaam zijn in het hospice eveneens de Beste Maatjes genoemd, maar dan
met hoofdletters.

Op het vaatje staan contouren van haring happende mensen en rondvliegende meeuwen die ook wel een harinkje lusten. Een klein meisje heeft dat in de gaten en gunt haar haring aan een meeuw. Jan Jippe van Herrikhuijzen heeft van het haringvaatje een kleurrijk kunstwerk gemaakt.

Hospice Almere
Het goede doel is het Hospice Almere. Het Hospice Almere neemt binnenkort zijn intrek in zorgcentrum De Kiekendief waar zij hun capaciteit kunnen uitbreiden van 2 naar 5 bedden.
Er is met de verhuizingen en de uitbreiding behoefte aan een complete nieuwe inrichting.
Om hiervoor voldoende geld in te zamelen wordt er tijdens de Haringparty weer een ‘Amerikaanse veiling’ georganiseerd met objecten, diensten en kunstwerken van diverse Almeerse kunstenaars.
Kaartverkoop
De toegangskaarten zijn bijna uitverkocht omdat het aantal plaatsen beperkt is. Deelnemers aan de Haringparty Almere kunnen hun tijdens de party uitstekend netwerken en onder het genot van een drankje en een hapje met andere gasten kennis maken.

Artikel geplaatst op: 29 mei 2018 - 14:01

Gerelateerd

Delen